Технологія виготовлення «сухого борщу» від Решетилівського аграрного ліцею стала одним з переможців обласного конкурсу STEM-проектів.
Учні Решетилівського професійного аграрного ліцею імені І. Г. Боровенського зайняли ІІ місце в обласному STEM-конкурсі «STEMимо: професію здобуваємо і про довкілля дбаємо».
Під керівництвом Галини Мотузко, Оксани Калініченко, Ірини Шевченко та Аліни Чернівської, учні, які вивчають професію «Кухар, кондитер», представили проект «Борщ єднає українців».
Так, ліцеїсти розробили технологію сушіння овочів для борщу та використання екологічної тари.
Проект також уособлює важливість українського борщу як культурного національного символу та зменшує відходи через сушіння продуктів.
Виготовлені сухі продукти ліцей передає місцевій спілці «атовців», які ведуть волонтерську діяльність.
технологія «сухого борщу», Решетилівка, конкурс